LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler: 500 ml sut, 125 gr tereyağ, 90 gr toz seker, 70 gr un, Küçük bir parça damla sakızı.
Vişne sos: 250 gr viş
ne, 50 gr toz seker, 1 tane yıldız anason, 1 paket vanilya, 2 cubuk tarcın.
Tereyagini tencerede eritin, unu ekleyin. Fazla kavurmadan 1-2 dk kavurun. Sut, seker, damla sakizini ilave edin. Kaynayana kadar karistirarak pisirin. Oda sicakliginda arada bir karistirarak sogutun. Oda sicakligina gelen muhallebiyi mikserle 2-3 dk cirparak yumusak ve akiskan kivama getirin. Kaplara bosaltip buzdolabinda dinlendirin.
Sos: Tüm malzemeleri 15 dk kaynatın. Baharatları içinden alıp blender'dan geçirin. (Bu sos muhallebiye eksilik katıyor. Dilerseniz muhallebiyi sade de hazırlayabilirsiniz...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder