24 Mart 2016 Perşembe

LİMONLU DOLGULU KURABİYE

MÜJGANYURTSEVEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Kurabiye için malzemeler:
200 grlık su bardağı ölçüsüyle;
125 gr tereyağı, oda ısısında
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı un, 300 gr
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıplara sürmek için

Limon dolgusu için malzemeler:
1 yumurta + 1yumurta sarısı
1/4 su bardağı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1/4 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı

Üzerini süslemek için:
12 adet antep fıstığı
12 adet frambuaz

Kurabiye hazırlığı:
Tereyağı ve pudra şekerini karıştırın, nişasta, un ve vanilyayı ayrı bir yerde eleyerek harmanlayın, yavaş yavaş tereyağlı karışıma bir yandan yoğurarak ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru strech film ile sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.Bu arada muffin kalıplarına 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün ve hazırda bekletin.Dinlenmiş hamuru yağlı fırın kağıdı veya silikon altlık üzerinde 3 mm kalınlığında açın. Çiçek kalıplarla kesin, spatula yardımıyla alıp dikkatli bir şekilde muffin kalıplarına yerleştirin (hamur yumuşak olduğundan şekillerinin bozulmaması için spatula ile almak kolaylık sağlıyor), hamurun kalıbın dibine yerleşmesi için çatal veya çay kaşığı ile hafifçe bastırın.170 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler çabuk kızarıyor, pişerken arada kontrol edin!

Kurabiyeler pişerken bu arada limon dolgusunu hazırlayalım;
Küçük bir sos tenceresinde yumurtaları, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve toz şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın. Ocağa alın ve kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin, ocağı kapattıktan sonra tereyağını ekleyin, 2-3 dakika daha çırpın.Pişen kurabiyeleri soğumalarını beklemeden dağılmamalarına dikkat ederek kalıplardan servis tabağına alın, limon dolgusundan 1 er tatlı kaşığı kurabiyelerin çukurlarına yerleştirin. Üzerlerine antep fıstığı serpin, birer adet frambuaz yerleştirin.Afiyetle, sevgiyle kalın…

Not:
Kurabiyeleri bir gece önceden hazırlayıp, ertesi gün servis yapabilirsiniz. Önceden yaparsanız buzdolabında saklayın.Frambuaz yerine kırmızı meyvelerden herhangi birini kullanabilirsiniz.Limon dolgusu ölçüsü 12 adet kurabiye için yeterli oluyor.










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder