UM_HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler :
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı ılık süt
2 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Krema için :
1 paket krema
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Çikolata için:
Yarım paket bitter
Yarım paket krema
Bol çilek
Hazırlanışı :
Yumurta ve şeker yaklaşık 7-8 dk kadar mikserle çırpılır. İyice kabarıp köpük köpük olunca süt eklenir ve 5 saniye kadar çırpılır. En son kalan malzemeler un, kakao ve kabartma tozu da eklenir ve 15-20 saniyeyi geçmeyecek kadar çırpılır. Önceden ısıtılmış 175 derecede 8-10 dk pişirilir.
Krema için tüm malzemeler mikser ile çırpılır hazır hale getirilir .
Pasta üçe bölünür, alt taban kelepçeli kalıba yerleştirilir. Ortadan ikiye kesilen cilekleri yüz üstü dizilir. Orta kısmına çileklere değmeyecek şekilde krema konulur. İkinci kat Pandispanya da yerleştirilir ve aynı işlem uygulanır. Üçüncü kat yerleştirilir ve üzeri kapalı şekilde buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir.
Daha sonra kalan krema ile pastanın üst kısmı süslenir. Krema ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine yarım Paket çikolata koyulur. Biraz yoğunlaşana kadar soğutulur ve çilekler batırılarak süslenir. Bu Son İşlem servis etmeye yapılırsa çikolata kuruma yapmaz. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder