TURKAN_OKTAY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
UNLU İRMİK HELVASININ YAPILISI
Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kaurun.
Kaynayan şerbete sütü ilave ederek karıştırın ve irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
Tahta kaşıkla 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
İlk sıcaklığı geçince kalip veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına dizin.
Fıstık veya cevizle sunum yapın
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder