FİLİZİNTARİFLERİ'nin bize vermiş olduğu tarif için tşkrler
Malzemeler:
200 gram yumuşak tereyağ
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı un ( biraz eksik veya fazla olabilir )
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Bulamak için:
Yarım su bardağı toz şeker
Üzerine süslemek için:
Çilek reçeli
Yapılışı:
malzemelerle hamur yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olunca,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp toz şekere bulanıp tepsiye dizilir.Ortasına bastırılarak çukur oluşturulur.180 derecede 15-20 dk pişirilir.Üstündeki boşluğa birer çilek reçeli koyulur.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder