ÇALIKUŞU 44 teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler
1,5 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
Pul biber
Çok az kimyon
Tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı (ve ya sıvıyağı)
3 adet domates (Kabuğu soyulmuş,rendelenmiş) ya da konserve yaz domatesi
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Nar ekşisi
Tuz
Üzerine
Tereyağı
Kırmızı biber
Üzeri için
Maydanoz
Hazırlanışı
İnce bulguru 1 bardak soğuk su ile ıslatıyoruz.Diğer köfte malzemeleriyle beraber geniş bir kaba alıp macun kıvamına gelinceye kadar azar azar su ilave ederek yoğuruyoruz.Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp ortasına bastırıyoruz.Köfteler yuvarlanırken yapışmaması için küçük bir tabağa su koyup arada eller az suyla ıslatılır ki rahat yuvarlanması için.Tencerede kaynamış olan sıcak suya biraz tuz atıp köfteleri haşlıyoruz.Pişmiş olan köfteleri süzgeçle alıyoruz.
Sos malzemelerini pişiriyoruz.Köftelerin üzerine döküyoruz.İsterseniz üzerine kırmızı biberli eritilmiş tereyağı dökün.Üzerine kıyılmış maydanoz ekliyoruz...
Püf noktası...
Köfteleri haşladıktan sonra tam süzmeyin,içinde kendi suyundan azıcık bırakın.Sosla bir araya gelince kıvamı daha güzel oluyor....
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder