12 Ekim 2015 Pazartesi

TAHİNLİ PEKMEZLİ CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK

DUYGULU PASTALAR'ın bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Malzemeler
4/1 yaş maya 
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

Suyu itip içerisine mayayı koyup eritiyoruz,şekeri tuzu da eritip yağ yoğurt ve unu koyup mayalanmaya bırakıyoruz.

İç malzemesi
5 yemek kaşığı tahin 
5 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı sıvıyağı
5 yemek kaşığı şeker isteyen oranı arttırabilir
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 kahve fincanı haşhaş

Hazırlanışı
Hamuru dikdörtgen biçimde açıyoruz hazırladığımız harcı heryerine sürüp rulo yapıp cm kalınlığında kesip tepsiye dizip yumurta sarısını sürüyoruz.180 dereceli ısınmış fırına veriyoruz,kızarıncaya kadar pişiriyoruz...
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder