19 Ekim 2015 Pazartesi

ET DÜRÜM

PINARINMUTFAĞIN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Lavaş için
3 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Et sote için
250 gr.dana eti
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 orta boy soğan
Tuz,Karabiber
Pulbiber,kimyon
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Öncelikle lavaşları hazırlayın.Yoğurma kabına unu alıp ortasını açın.Kalan malzemeleri ekleyip yoğurun.Un az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.Yumuşak,hafif ele yapışan bir halde iken kabın üzerine streç film geçirip mayalanması için çalışmayan fırının içerisine alın.Yaklaşık 1 saat sonra mayalanan hamuru bezelere bölün.Her bir bezeyi tavanızın büyüklüğünde açın.Yapışmaz tavada arkalı önlü pişirin.Sertleşmemesi için sofra bezi ya da bir poşetin içerisine koyun...Et sote için etleri haşlayın.biberleri ve soğanı jülyen doğrayın.Tavaya yağları alın.Üzerine soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra biberleri de ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.Rondodan geçirilmiş domatesleri de ilave edin.En son etleri de ekleyip güzelce soteleyin.Altını kapatmaya yakın tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.Bir lavaşın ortasına sote den bir miktar koyup karşılıklı iki kenardan kıvırın.rulo şeklinde sarın...
Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder