8 Ekim 2015 Perşembe

FIRINDA KREMALI PATATES

KEKİKKARAMEL'in bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Malzemeler
500 gr.patates
Et suyu
200 ml.krema (ya da 1 paket kaymak)
Bir kaç tane tost ekmeği
1 kaşık tereyağı
Biberiye ve dilediğiniz başka baharatlar

Hazırlanışı
Öncelikle 200 ml kadar et suyunu hazırlıyoruz ve kremayla karıştırıyoruz..Kremanız yoksa 1 paket kaymağı da et suyunun içinde eritebilirsiniz.Eğer elinizde kaymak ve krema varsa,ikisini de et suyuna koyup birbirine yediriyorsunuz.Bir borcama alıyoruz.Hazırladığımız sıvıyı ve patatesleri yıkıyoruz.Yıkadığımız patatesleri dilimliyoruz ama birbirinden kopacak şekilde değil.1 cm.kalınlığında ama yinede bir bütün olarak kalacak şekilde kesiyoruz patatesleri borcama yerleştiriyoruz.45 dakika kadar fırına sürüyoruz ve çıkartıyoruz.O sırada tost ekmekleri küp küp doğranır ve bir tavada bir kaşık tereyağında kızartılır.Ekmeklere biberiye eklenir ve dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz..Fırından çıkarttığımız patateslerin üzerine ekmekler dökülür ve tekrar bir 10 dakika kadar fırına sürülür.Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ediyorum..
Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder