26 Ekim 2015 Pazartesi

TART KALIBINDA HAVUÇLU KEK

ENİSE USLU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Keki için
2 adet yumurta 
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvıyağı
1 kahve fincanı süt
2,5 kahve fincanı un
Kabartma tozu
1,5 kahve fincanı havuç rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı ceviz içi

Hazırlanışı
Yumurta ve iyice çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış ve unlanmış çukur tart kalıbına koyun.180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin...Muhallebisi için 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı dolusu un ve 1 yemek kaşığı dolusu nişasta 1 kahve fincanı şeker,vanilya,1 yemek kaşığı tereyağı,bütün malzemeleri tencereye alıp sürekli çırparak pişirin..Şekerli havuç için 3 havuç rendesi,1 çay bardağı su,1,5 kahve fincanı şeker,yarım çay kaşığı tarçın,1 kahve fincanı ceviz içi 
su ve havucu pişirin şekeri ekleyin ve suyunu çekene kadar iyice pişirin tarçın ve cevizi ekleyip altını kapatın.Pişen kekin üzerine muhallebiyi dökün,onun üzerine havuçları yayın ve en üste krem şanti sürüp dilediğiniz gibi süsleyin...
Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder