19 Ekim 2015 Pazartesi

ARNAVUT BÖREĞİ

KÇELEBİ TARİFLERİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke 
Araları için sıvıyağı

Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır,20 dakika dinlendirilir..28 bezeye ayrılır...14 bezeyi küçük tabaklar şeklinde açın,her birinin üstüne sıvıyağı sürerek üst üstte koyun..Kenara alın..Diğer 14 bezeyi de aynı şekilde tabak büyüklüğünde açın her birinin üstüne sıvıyağı sürerek üst üstte koyun..Sonra ilk yaptığınız 14 lü elinizle çekiştirerek açın tepsinizin altına yayın üzerine istediğiniz iç hazırlayın ve yayın..Ben kıymalı yaptım diğer 14 lü gurup hamuru da aynı şekilde açın.Kıymanın üzerine kapatın..Üzerini istenilen şekilde kesin ve sıvıyağı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin..
Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder