7 Ekim 2015 Çarşamba

ŞEKERPARE

HURİŞİNMUTFAĞI'nın bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Malzemeler
250 gr.tereyağı veya yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvıyağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta 
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Hazırlanışı
Unu azar azar ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamur oluyor.Yoğurma kabına önce sıvılar alınır karıştırılır azar azar un ilave edilir,iyice yoğurulur hamurdan yumurta kadar parça alınır,yuvarlanır üzerine fındık konur önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin..Şurubu için 
5 su bardağı şeker 4 su bardağı su ile kaynatılır kaynarken 1 çay kaşığı tereyağı konur indireceğinize yakın 1 çay kaşığı limon sıkın...
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder