24 Ekim 2015 Cumartesi

BALLI BADEMLİ KEK

VGÖNÜL'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kutu sıvı krema
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için
200 gr.file badem
3/4 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır krema eklenir.Elenmiş un,vanilya,kabartma tozu eklenir çırpılıp yağlı kağıt serili kalıba dökülür pişirilir.Teflon tavada tereyağıyla bademler kısık ateşte kavrulur.Daha sonra şekeri ilave edilir,ocaktan alıp bal eklenip karıştırılır.Kekin üzeri kızarmadan pişmeye yakın fırından çıkarılır ve üzerine bademli karışım her tarafına yayılır.Delikler de açabiliriz.Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha bekletiyoruz çıkarınca dinlendiriyoruz...
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder