24 Ekim 2015 Cumartesi

HAVUÇLU KEK


FEYZAN ÖZÇELİK'in bize vermiş olduğu tarif  için tşkrler

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağı
1 su bardağı ceviz veya fındık
2 adet havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı
şeker ve yumurtalar 5 dakika çırpılır süt ve sıvıyağı eklenir,ardından havuçlar eklenir un,tarçın,cevizler ve kabartma tozu,vanilya eklenir,bu son aşamada önemli olan unu fazla çırpmamak kekimizin daha güzel kabarması için 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35,40 dakika pişirin...
Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder