28 Ekim 2015 Çarşamba

TAHİNLİ KEK

TATLI TABAKLAR'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı silme un
Yarım su bardağı buğday nişastası
7 yemek kaşığı tahin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üstü için
5 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı
Şekeri ve yumurtayı çırpıp yağı,yoğurdu ve tahini ekleyin.Katı malzemeleri de ekleyip karıştırın.20/30 yağlanış ve unlanmış borcama döküp fırına verin.170 derecede kürdan testimiz temiz çıkana kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra üstüne 5 yemek kaşığı tahini ve şekeri kaşık yardımı ile dökün.Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin....
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder