14 Ekim 2015 Çarşamba

KABAKLI TUZLU KEK

SULTANKURABİYE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 adet kabak
1 kase peynir
1 tane zeytin
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağı
2 kaşık yoğurt
2 adet çarliston biber
1 kırmızı biber
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1,5 ve ya 2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kekik

Hazırlanışı
Kabak soğan rendelenir suyu iyice sıkılır,diğer malzemeler karıştırılır.Çok katı bir hamur olmayacak 1,5 su bardağı un konduktan sonra çok sulu gelirse gözünüze,biraz daha un ilave edebilirsiniz.Kare borcama dökülür 180 dereceli fırında pişirilir.Ilınınca üzerine 5 çorba kaşığı süzme yoğurdun içine biraz dereotu,biraz pulbiber karıştırılıp sürülebilir arzu edilirse sade de yenir...
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder