27 Ekim 2015 Salı

YAĞLAMA

BÜŞRA YILMAZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Hamuru için
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı yaş maya
Tuz,alabildiği ılık su (1 su bardağı kadar)

Malzemeler
350 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Maydanoz
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağı

Hazırlanışı
Hamurunuzu yoğurun on bezeye bölüp dinlendirmeye bırakın.Kıymamızı kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Kuru soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp ilave edilip sıvıyağ ekleyelim.Soğanlar ölmeye başlayınca kabuğu soyulmuş domatesleri ilave edelim.Üzerine salçayı koyup 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirelim.Bezeleri ince açıp teflon krep tavasında,yağsız pişirelim.(Pişen hamurların üzerini bir bezle kapatın) Pişen hamurun üzerine sıcak sıcak kıymalı harcımızı gezdirelim.Her katına bu şekilde devam edelim.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ekleyip servis ediniz...
Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder