1 Temmuz 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Malzemeler
6 adet enginar
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 kase bezelye
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için
Dereotu
Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
Enginarları ayıklayıp limonlu suda bekletelim.Patates,havuç ve soğanı
soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Bezelye,havuç ve patatesi suda haşlayalım.Haşlanan sebzeleri süzelim. Tenceremizin içine
küp şeklinde doğradığımız soğanı, yarım çay bardağı zeytinyağı
ile kavuralım.Enginarları soğanların üzerine dizip 1 su bardağı su ile
kısık ateşte 15 dakika pişirelim.Ardından haşladığımız sebzeleri
enginarların üzerine ilave edip pişirmeye devam edelim.
Pişen yemeğimizi servis tabağımıza alalım.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve dereotu
serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder