31 Temmuz 2015 Cuma

GELİN ÇANTASI PASTASI

Semra taş ercan'ın bize göndermiş olduğu tarif için tşkler


Malzemeler
1 adet yumurta1 Türk kahve fincanı şeker3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı kakao1 su bardağı süt1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu1 su bardağı unArası İçin;Krem şanti (paketin üzerinde yazan sütün yarısı eklenecek)

Kek hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın. Hazırladığınız kek karışımından 1 yemek kaşığı alıp yağsız tavaya dökün. (yaymaya çalışmayın yoksa şekil bozulabilir) Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca ya kadar pişirin. Tek taraflı pişirdiğiniz keki bir poşete koyun (poşete koymamızın nedeni katlarken kırılmaması için poşete koyup ağzını kapatmayın ki hamur olmasın) iyice soğuyunca krem şanti ile arasını doldurup kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder