30 Temmuz 2015 Perşembe

ÇATAL POĞAÇA

Gülşen Çağlar Koçan'ın bize göndermiş olduğu tarif içintşkler
Malzemeler
1 yumurta
125 gram tereyağı1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı 2,5 su bar kabartma tozu dağı kadar un (gerekirse ilave edin)
Oda ısısındaki margarine, yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, tuz, şeker ve karbonatı koyun. Unu kontrollü bir şekilde koyun ele yapışmayan bir hamur yapın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki parçaları hilal şeklinde yapın. Diğer hamuru da ters hilal yapıp birbirine bastırarak yapıştırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder