1 Temmuz 2015 Çarşamba

ISLAK KEK


Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Sosu için
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri 5 – 10 dakika hızlı ayarda çırpalım.
Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyelim. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya
ve kakaoyu eleyerek ekleyelim ve mikser ile düşük ayarda tamamen
karışana kadar çırpalım. Hamurumuzu yağlanmış tepsimize dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirelim.
Sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alalım. Kısık ateşte şeker
eriyene kadar karıştırarak ısıtalım.Kek ılındıktan sonra bir kürdanla delikler oluşturalım ve sosu dökelim. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder