15 Temmuz 2015 Çarşamba

İRMİK HELVASI

Nilllsdreams'ın bize göndermiş olduğu tarif için tşk

İRMİK HELVASI
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süslemek için
Yeşil fıstık
Tarçın
Hazırlanışı
Yağı ve irmiği tencereye alalım.En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavuralım. İrmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmamız gerekiyor.
Ayrı bir kaba vanilya, 1 su bardağı şeker, soğuk süt ve soğuk su karışımını ekleyip, eriyinceye kadar karıştıralım.Kavurduğumuz irmiğin üzerine bu
karışımı dökelim.. İrmikler sütü çenkinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım ve 1-2 kez karıştıralım.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyelim.
Helvamızı yeşil fıstık ve tarçın ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder