4 Temmuz 2015 Cumartesi

İRMİK HELVASI


Malzemeler
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker (azaltılıp çoğaltılabilir)
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Pudra şekeri
Yeşil fıstık
Hazırlanışı
Tereyağı ve sıvıyağını tencerede eritelim. İçerisine irmiği ilave edip
pembeleşene kadar kavuralım.
Sütü başka bir kapta kaynatıp içinde şekeri eritelim.
Pembeleşen irmiğe sütü ekleyip altını kısalım.
İrmik iyice sütü çektikten sonra 10 dk.demlenmeye bırakalım.
Servis kuplarına alıp üzerilerini hindistan cevizi  ve yeşil fıstık ile süsleyelim.
Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder