7 Temmuz 2015 Salı

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ



Malzemeler
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2.5 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için
Yarım kilo çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su

Hazırlanışı
Tencerede süt, şeker, nişasta ve unu karıştıralım.Sürekli karıştırarak
kaynayıncaya kadar pişirelim.Kaynayıp kıvam alan muhallebiyi ocaktan
alıp 5 dakika kadar dinlendirelim.Üzerine vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle sakız gibi olana dek çırpalım.
Hazırlanan karışımı üzerinde 2 cm boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştıralım.
Çilekleri yıkayalım, rondodan çekerek püre haline getirelim.
Tencereye, çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı koyup karıştırarak
pişirelim.Pişen sosumuzu soğuyan muhallebinin üzerine dökelim.
Üzerlerini çilek ve yeşil fıstık ile süsleyelim.
Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder