31 Temmuz 2015 Cuma

KAYISILI BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Kayısı püresi için
3 su bardağı kayısı püresi
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Ara kat için
7_8 adet kakaolu bisküvi (rondadan geçirelim)
Hazırlanışı
Tenceremize süt,şeker,vanilya,irmik ve nişastayı alalım, çırpma teli ile sürekli
karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.Kaynayan irmik tatlımızı, soğuk ile ıslattığımız
tart kalıbımıza dökelim ve soğumaya bırakalım.
Kayısı püresi için,500 gr .kayısının çekirdeklerini çıkaralım.1,5 çay
bardağı su ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Yumuşayan
kayısıları blendırdan geçirelim.Üzerine şeker ve nişastayı ekleyip
koyulaşana kadar pişirelim.
Soğuyan irmik tatlımızı servis tabağımıza ters çevirelim.Orta kısmına
rondadan geçirdiğimiz bisküvileri yayalım. Bisküvilerin üzerine kayısı
püresini dökelim ve soğumaya bırakalım.Soğuyan tatlımızın üzerini
hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder