1 Temmuz 2015 Çarşamba

MİNİ ELMALI TART


Malzemeler
250 gr. tereyağ
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Harcı için
4 adet elma
5 kaşık toz şeker
1 fincan ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyelim, şeker ile pişirelim.Üzerine ceviz ile tarçını ilave edelim.
1 dakika kadar kavurup ocağı kapatalım.
Hamuru için, oda ısısındaki tereyağını karıştırma kabımıza alalım .Üzerine
şeker,yoğurt,yumurta,kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ilave edelim,
ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.Hamurumuzu merdaneyle yarım cm.
kalınlığında açalım.Yuvarlak kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar keselim ve tart
kalıplarına döşeyelim.Soğuyan elmalı harçtan içini dolduralım.Üzerine kalan hamurdan ince şeritler kesip süsleyelim ve şeritlere yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim.Pişen tartın üzerlerini
yeşil fıstık ve istediğimiz meyve çeşitleri ile süsleyelim.
Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder