1 Temmuz 2015 Çarşamba

İMAM SARIĞI


Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su
Kreması için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 kase hindistan cevizi
Hazırlanışı
Karıştırma kabımızda yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım.
Üzerine süt, un, kabartma tozu,vanilya kakao ve suyu koyup tekrar çırpalım.
Hazırladığımız kek hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsimize döküp eşit
şekilde yayalım.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim
ve soğumaya bırakalım.
Krema için tüm malzemeleri tenceremize alalım. Koyulaşana kadar
karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan keki çay bardağı ile kesip üzerine krema sürelim ve diğer kek parçasını üzerine kapatalım.Kenarlarını önce kremaya daha sonra da hindistan cevizine bulayalım.
Çikolatayı benmari usulü eritelim ve kekin ortalarına kaşık yardımıyla
dikkatlice yayalım. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder