1 Temmuz 2015 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


Malzemeler
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı malzemesi
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyip şekerle birlikte tavada kavuralım.
Ocaktan indirmeden tarçın ve ceviz ilave edilip karıştıralım.Soğuması
için bir kenara bırakalım.
Hamur için tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alalım ve iyice yoğuralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.Her bezeyi merdaneyle
çay tabağından biraz daha büyük açalım ve üçgen şeklinde dörde eşit
parçaya keselim. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı iç haçtan koyalım ve rulo
şeklinde saralım.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üstü pembeleşinceye
kadar pişirelim. Servis tabağına alalım ve üzerlerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder