28 Ocak 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR



Malzemeler 
1 orta boy karnabahar 
1 adet kuru soğan 
1 adet havuç 
1 adet yağ biberi 
1 yemek kaşığı konserve mısır
1 yemek kaşığı salça 
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz
pul biber 

Hazırlanışı 
Karnabaharları çiçek gibi parçalara ayıralım ve yıkayalım.Tenceremizin içerisine sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğanlarımızı alalım ve kavuralım Ardından halka şeklinde doğradığımız havuçları ve şerit şeklinde doğradığımız yağ biberini ekleyip takrar 1_2 taşım daha kavuralım . Karnabaharları tencereye dizelim Üzerine tuz,pul biber,ve suyunu ekleyelim.Orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim..Pişen yemeğimizi servis tabağımıza alalım.Üzerini mısır ve maydanoz ile süsleyelim.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder