28 Ocak 2015 Çarşamba

ISPANAKLI KAYGANA


Malzemeler
1 demet ıspanak
2 adet soğan 
5-6 dal taze soğan 
2 adet yumurta 
3 su bardağı un 
Tuz 
Karabiber 
Pul biber 
Aldığı kadar su 
Kızartmak için sıvıyağ 
Hazırlanışı 
Yeşillikleri iyice yıkayalım ve ince ince doğrayıp karıştırma kabına alalım. Üzerine Yumurtaları , unu , pul biberi ,karabiberi ve suyu ekleyelim ve iyice karıştıralım.
(kıvamı boza kıvamında olacak )
Yapışmaz yüzeyli tavayı sıvıyağı ile yağlayıp 1 kepçe kadar dökelim ve tavaya yayalım. 
Önlü arkalı pişirelim ve servis tabağımıza alalım. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder