6 Ocak 2015 Salı

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 kahve fincanı un
1 çay bardağı çiğ krema
125 gr. tereyağ
Damla sakızı
Üzeri için
Hindistan cevizi
Tarçın
Yeşil fıstık
Nar taneleri
Hazırlanışı
Tereyağımızı eritelim üzerine 2 kahve fincan unu ekleyip sararıncaya kadar kavuralım.Üzerine 1 litre sütü ilave edelim. Şekerini,damla sakızını ekledikten sonra karıştırarak kaynayana kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.Üzerine süt kremasını ilave edelim ve mikserle 5 dakika karıştıralım.Hazırlanan muhallebiyi önceden ıslattığımız borcama boşaltalım.Üzerine tarçın,hindistan cevizi,yeşil fıstık serpip nar taneleri ile süsleyelim.
Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder