28 Ocak 2015 Çarşamba
KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ
Malzemeler
4 adet yufka
250 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
Kara biber
Sıvıyağ
Üzeri için
1 adet yumurta
Susam
Çörek otu
İÇİNE SÜRMEK İÇİN
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı koyalım ve sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavuralım içine kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.Daha sonra tuz,karabiber ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edelim . 1_2 taşım daha kavuralım ocaktan alalım.Bir adet yufkayı masanın üzerine serelim.Üzerine sıvıyağ ve süt
.Karelerin ortasına Kıymalı harçtan koyalım ve 4 tarafından bohça şeklinde katlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı,susam ve çörek otu serpelim 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder