28 Ocak 2015 Çarşamba

EKLER PASTA



Malzemeler 
4 adet yumurta 
100 gr . tereyağı 
1 su bardağı un 
1 su bardağı su 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 çimdik tuz 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 

Kreması için 
Yarım kilo süt 
1 su bardağı toz şeker 
4 yemek kaşığı un 
1 paket krem şanti 


Üzeri için 
Hazır çikolata sos 
Hazır aldığımız çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirelim.

Hazırlanışı 

Tenceremize su,tereyağı,tuz ve toz şekeri ilave edelim ve kaynatalım . karışım kaynamaya başlayınca unu yavaş yavaş üzerine ilave edelim . karıştırarak pişirelim . Pişen hamurumuzu ılınmaya bırakalım.ılınan hamurumuzun üzerine 4 adet yumurtayı teker teker ekleyip karıştıralım . Hamuru krema torbasına alalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize 4_5 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkalım.180 dereceli fırında pişirelim . Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim . Ocaktan alıp soğumaya bırakalım . Üzerine krem şantiyi ilave edip mikserleyelim Ekler pastaları ortadan keselim.içlerini krema ile dolduralım Üst kısımlarını çikolata sosuna batıralım ve servis tabağımıza dizelim.Üzerini yeşil fıstık ile süsleyelim 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder