28 Ocak 2015 Çarşamba
KAVALA KURABİYESİ
Malzemeler
125 gr.margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri parçalanmış badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir tavanın içerisine un ve bademleri koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.Kavurduğumuz malzemeyi karıştırma kabına alalım ve soğumaya bırakalım Üzerlerine oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı,pudra şekeri,kabartma tozu, ve vanilyayı katalım.Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.Kurabiye hamurunu bir merdane yardımıyla yaklaşık 1,5 cm.kalınlığında açalım.Hazırladığımız hamuru kurabiye kalıpları yada bardak yardımı ile ay şeklinde keselim.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında fazla pembeleştirmeden pişirelim.Kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapalım..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder