5 Ocak 2015 Pazartesi

MAYALI RULO POĞAÇA



Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun üzerine sürmek için
Eritilmiş tereyağı
İçi için
Beyaz peynir,maydanoz karışımı
Üzerine
Yumurta sarısı, çörekotu, susam
Hazırlanışı
ılık sütün ve suyun içerisine mayamızı, şekerimizi ekleyip mayayı karıştırarak eritelim.Daha sonra yağı ekleyip karıştıralım.En sonunda tuz ve unumuzu ilave ederek,ele yapışmayan bir hamur yapalım ve üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru mutfak tezgahının üzerine alalım ve merdane yardımıyla 60-70 cm çapına gelinceye kadar açalım.Erittiğimiz tereyağını fırçayla hamurun üzerine sürelim.
Hamuru önce 4 eşit parçaya sonra 8 eşit parçaya sonrada 16 eşit parçaya bölelim.Geniş kısmına hazırladığımız içten koyup sigara böreği şeklinde saralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı,susam ve çörek otu ekleyip 180 derece fırında pişirelim..
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder