4 Ocak 2015 Pazar

HALKA TATLISI


Malzemeler
3 tane yumurta
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3- 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Bir kase içerisinde yumurtayı çırpalım ve içine sıvıyağı,sütü,yoğurtu ilave edelim. Harcı tekrar çırpalım ve irmik,un,vanilya,kabartma tozu ekleyelim.Hamuru 30 dakika dinlendirelim.Yıldız şekli başlık takılmış krema torbasına hamuru dolduralım.
Genişce bir tencereye bolca sıvıyağ dolduralım.Fazla kızgın olmayan yağın içerisine hamuru halka şeklinde sıkalım ve önlü arkalı kızartalım.Kızaran hamurlarımızı hiç bekletmeden soğuk şerbete alalım ve en az 1 dakika bekletildikten sonra çıkartalım.
Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder