1 Ocak 2015 Perşembe

KALBURA BASTI


Malzemeler
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
İçi için
İri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti kaynatalım soğuması için bir kenara koyalım.
Genişçe bir yoğurma kabına tüm hamur malzemeleri koyalım,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. Bu parçaları rendenin iri tarafına elimizle güzelce bastıralım, avcumuzun ortası kadar açalım.Hazırladığımız cevizli tarçınlı içten bir miktar koyalım ve her iki ucunu ortada birleştirip, kapatalım. Daha sonra kalburabastıları yavaşca çıkaralım. Rende deseni yukarıya kat izi aşağıya gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsimize dizelim.Önceden ısıtımış 180 derceli fırında üzerleri iyice kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza,soğumuş şerbetimizi bir kepçe yardımı ile yavaş yavaş yedirerek dökelim.Şerbetini çeken tatımızın üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder