27 Nisan 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA

NURAY_BASER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Pandispanyası için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı sıcak su
1 çimdik tuz Çilek ve damla çikolata(arasına ve üzerine) Kreması için 4 su bardağı süt
4 kaşık un 2 kaşık nişasta yarım su bardağı şeker(damak zevkine göre artabilir)1paket damla sakızı krema için malzemeler karıştırılıp pişirilir soğumaya yakın 100gr kadar tereyağı eklenip mikserle 5dk çırpılır buzdolabına kaldırılır. Pandispanya icin yumurta ve şeker 2dk kadar çırpılır 2 yemek kaşığı sıcak su eklenip en az 6 _7dk çırpılır kuru malzemeler karıştırılıp eleyerek karışıma eklenip fazla karıştırmadan yağlanmış kalıba dökülür 160 derecede 25 dk da pişiriyoruz kürdan testi ile kontrol edip çıkarabiliriz.Kek soğuyunca ortadan kesip kremayı döküp çilek ve damla çikolata koyup diğer kekide üzerine kapatıp bir paket krem şantiyi (ben @afiagida marka kullandım) paketteki tarife göre hazırlayıp kekin üzerini kapladıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


https://www.instagram.com/p/BElAZE4xf39/?taken-by=nurayybaser



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder