8 Nisan 2016 Cuma

TRELEÇE

UM HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Süt şerbeti :
3 su bardağı süt
Yarım paket krema
1.5 su bardağı şeker
Karamel için:
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krema
Hazırlanışı :
Yumurtalarınsarıları ve akları ayrılır. Yarım bardak şeker sarılara kalanı da aklarına eklenir. Yumurta akları traş köpüğü gibi olana kadar çırpılır.
Diğer kasede Sarılar çırpılır ve kalan diğer malzemeler eklenir. Yumurta akları üç defada eklenir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü olarak pişirilir. Kürdan ile kontrol edebilirsiniz. Pandispanya soğumaya bırakılır. Diğer tarafta süt şerbeti için tüm malzemeler ocağa alınır ve krema eriyene kadar karıştırarak şeker eritilir. Kaynamasına gerek yok Şeker eridikten sonra ocak kapatılır.
Ilık olan şerbet soğuk Pandispanyaya dökülür. Pandispanyada kürdan ile delerek şerbeti daha iyi çekmesi sağlanır. Şerbet sıcak olmamalı yoksa çamur gibi olur. Soğuğa yakın ılık olmalı dikkatli olmakta fayda var.
Karamel için şeker teflon bir tavada ocağa alınır kaşık kullanmadan tava sallanarak kahverengi olana kadar beklenir. Üzerine tereyağ eklenir bir iki tur karıştırılır ve yarım Paket krema da eklenir. Karamel de soğuduktan sonra servis etmeden önce trileçe üzerine üzerine dökülür. Karameli döküp bırakmayın yoksa Pandispanya hepsini emiyor. Afiyet olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder