13 Nisan 2016 Çarşamba

KAKAOLU&KARAMELLİ PUDİNG

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Karamelli puding: 1 su bardağı şeker çelik bir tencereye alınarak yakılır ve içine 1 paket krema konularak karıştırılır. 4 su bardağı süt (sütün 1/2 su bardağının içine 1 adet yumurta ve 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası eklenerek karıştırılır) ve tüm malzeme ocakta koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen puding kalıplara dökülerek oda sıcaklığına gelmesi sağlanır. Kakaolu puding: 1 lt sut, 1 su bardağı toz şeker, 25 gr kakao, 1 yumurta sarisi ve 2 tepeleme yemek kaşığı un ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir ve kenara alınır oda sıcaklığına geldiğinde tekrar karıştırarak karamelli pudinglerin üstüne dökülür. (Hazırladığınız pudinglerin kabuk bağlamasını istemiyorsanız pişirdikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak soğutun. Direk pişer pişmez buzdolabına koyarsanız kabuk bağlar) Buzdolabında 1-2 saat soğutulduktan sonra servise hazır.


Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder