14 Nisan 2016 Perşembe

DEREOTLU ÇITIR BÖREK

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Yarım paket baklava yufkası

100 gr tereyağ
1 kaşık un
1kaşık nişasta
1 paket kabartma tozu
Bir yumurta ( sarısı üzerine beyazı peynirli harcın içine konulacak) 
İç harcı için 
Beyaz peynir 
Bir bağ dereotu

Yufkamızdan iki tanesini üst üste koyup harcımızdan (ılımış tereyağ un nişasta ve kabartma tozunu iyice çırpıyoruz) 2 yemek kaşığı sürüyoruz. Sonra tekrar 2 yufkamızı üzerine koyuyoruz. Ve tekrar 2 kaşık harcımızı sürüyoruz ve peynirli harcımızı ( iyice ezilmiş peynir ince doğranmış dereotu ve yumurta akı) yani toplamda 4 yufka 2 yufkadan sonra harç tekrar 2 yufka tekrar harç sürülüyor ve 4. Yufkanın üstüne uzun tarafının ucuna peynirli harç konululuyor. Sonrada yufkamızı kendi ettafın da sarıyoruz ve sıkı rulo yapıyoruz ve rulomuzu 4 parmak kalınlığında kesiyoruz fırın tepsimize yerleştirip yumurta sarımızı sürüp 170 derecede pişiriyoruz. Hemencecik pişiyor fırında fazla bırakmayın . Buyurun size çıtır ve bıl dereotlu mis gibi börek. Afiyet olsunnn....










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder