FATMA KARABUL'a teşekkürlerimizi sunuyoruz
Kek için;
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (iki yemek kaşığı dolusu )
2 buçuk kahve fincanı un
Krema;
1 buçuk su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu un
Yarım yemek kaşığı nişasta
1/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket toz kremsanti
Önce krema hazırlanır. Kremsanti ve vanilya dışında bütün malzemeler karıştırılır ve pişirilip soğumaya bırakılır. Soğuyunca kremsanti ve vanilya ekleyip mikserle iyice çırpılır. Kek için yumurta ve şeker mikserle iyice köpürene kadar cırpılır. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam ederiz. Küçük ebatta, kare olan bir kek kalıbını iyice teremyağ ile yağlayıp hafif un serperiz. Kek harcını döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişmeye bırakırız. Piştikten sonra fırından alıp düz bir tabağa ters ceviririz ve kekte sıralı bir şekilde yuvarlak delikler açarız. içerisine kremayı sıkma torbası ile sıkarız. Kalan kremayı üzerine komple süreriz. Kekten çıkardığımız parçalarıda ufalayıp üzerine serptikten sonra kakao serpip, soğuk olarak servis ederiz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder