1 Nisan 2016 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

NERASU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz


5 tane enginar 1 tane soğan 1 kavanoz garnitür(yarım kiloluk isterseniz sebzeleri kendiniz haşlayabilirsiniz) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 1 çay bardağı kadar su 1 tatlı kaşığı şeker(silme) 1.5 çay kaşığı tuz Tencereye yarım çay bardağı yağı ve soğanları alın,soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 👉Yıkayıp süzdüğünüz garnitürü ekleyip ara ara karıştırarak 2-3 dk sonra kapatın 👉Enginarları tencereye dizin içini garnitürle doldurun Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve şekeri bir su bardağında karıştırın üzerini tamamlayacak kadar su koyup kaşıkla enginarların üzerine gezdirerek suyunu verin 👉Kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin Dereotu ile servis yapın


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder