4 Nisan 2016 Pazartesi

MUHALLEBELİ KADAYIF TATLISI

EBRU HACIOĞLU KOÇ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı şeker 1, 5 su bardağı ceviz içi 
Muhallebesi için 1 litre süt 4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişesta
1 şu bardağı şeker
1 paket vanilin 1 yumurta
1 paket sıvı krema (200ml)

HAZIRLANIŞI
kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için dolapta bekletebilirsiniz) teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuran.son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın.(kadayiflari ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızatmaya devam edecektir o yüzden ya karıştırmaya devam edin yada başka bu kaba alarak soğumasını sağlayın)muhallebenin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dk kadar sonra ocaktan alarak 10 15 dk soğumaya bırakın daha sonra vanilyayı ve sıvı kremayı ekleyerek pürüzsüz bir görüntü alana kadar çırpalım kuplara yada borcama kadayıfın yarısı pay edilir arasına krema pay edilir tekrar kalan kadayıf pay edilerek sunum yapılır afiyet olsun....





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder