16 Nisan 2016 Cumartesi

AYVA TATLISI

Malzemeler
3 adet orta boy ayva
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
İç harcı için
2 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup boyuna iki eşit parçaya keselim,çekirdeklerini ve sert kısımlarını bıçak ile oyup çıkaralım.
Geniş bir tencereye ayvaların oyuk kısımları üstte kalacak şekilde dizelim.Daha sonra ayvanın çekirdeklerini, karanfil ve çubuk tarçını ekleyelim.Toz şekeri de ayvaların üzerine eşit gelecek şekilde dökelim. 1,5 su bardağı suyu bir kaba alalım ve içine çay kaşığının ucuyla gıda boyası ekleyip karıştıralım. Bu karışımı her bir ayvanın üzerine gezdirerek dökelim. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
İç harcı için
Elmaları soyup küçük, küçük küp şeklinde doğrayıp tavaya alalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve gıda boyası ekleyip kısık ateşte soteleyelim.
Pişen ayvaları servis tabağımıza alalım ve oyuk kısmına elmalı harçtan dolduralım.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder