19 Nisan 2016 Salı

GALETA UNLU PASTA

Malzemeler
Kek için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1,5 çay bardağı galeta unu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 kahve fincanı un
1 paket krem şanti
Şerbeti için
2,5 su bardağı soğuk süt
2 çorba kaşığı tepeleme şeker
Hazırlanışı
Şerbeti için, bir kabın içine süt ve şekeri dökelim.Şeker sütün
içinde eriyene kadar karıştıralım.
Keki için, karıştırma kabımızda yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Üzerine kalan malzemeleri de ilave edip karıştıralım. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirelim. Keki fırından çıkaralım ve ilk sıcaklığı çıkınca üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim.
Kreması için kremşanti hariç tüm malzemeleri tencerede kıvam alana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alalım. Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ilave edip mikserle iyice çırpalım ve tatlımızın üzerine yayalım.Kremanın üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder