1 Mayıs 2016 Pazar

ELMALI&BADEMLİ KEK

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

 Malzemeler: 4 elma, 3 yumurta (oda sıcaklığında), 2 yemek kaşığı süt, 125 gr margarin (oda sıcaklığında, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 +1/4 su bardağı un, 1 çay bardağı file badem.


Şeker, yumurta, süt ve margarin krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve un elekten geçirilerek karışma eklenir ve spatula yardımıyla tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırılır. İçine 2 kup kup doğranmış elma eklenir ve yağlanmış kek kalıbına dökülür. Kekin en ustu ince dilimlenmiş elmalarla ve file bademle süslenip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir. Pisen ve soğuyan kekin üstü (elmalı kismi) kayısı reçeliyle ıslatılır. Kenarları da servis yapmadan once pudra şekeriyle süslenir.

Afiyet olsun...

https://www.instagram.com/leylas_kitchen/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder