Malzemeler
1 kilo bamya
2 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon suyu
1 fincan zeytinyağı
Tuz
2 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon suyu
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Bamyaları limonlu bol suda yıkayalım. Baş kısımlarını huni şeklinde keselim.
Derin bir tencereye zeytinyağını alalım. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.Ardından salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip biraz daha kavuralım. Bamyaları ekleyip üzerine sıcak su, limon suyu ve tuzunu ekleyelim. Kısığa yakın bir ısıda bamyalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Bamyaları limonlu bol suda yıkayalım. Baş kısımlarını huni şeklinde keselim.
Derin bir tencereye zeytinyağını alalım. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.Ardından salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip biraz daha kavuralım. Bamyaları ekleyip üzerine sıcak su, limon suyu ve tuzunu ekleyelim. Kısığa yakın bir ısıda bamyalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder