23 Eylül 2015 Çarşamba

ELMALI TURTA

HACERİNMUTFAĞI'nın bize vermiş olduğu tarif  için tşkrler

Malzemeler
125 gr.tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağı
2 çorba kaşığı sirke 
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un

Hazırlanışı
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Elma harcı için
4 adet elma soyulup rendelenir.1 çay bardağı şeker ile şekerler suyunu çekene dek pişirilir.Altı kapatıldımı 1 tatlı kaşığı tarçın,ve isteğe bağlı 2 çorba kaşığı toz fındık konur,karıştırılır soğumaya bırakılır.Sıcakken hamurun içine konursa hamuru kırabilir.Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bir parça ayrılır.Kalan hamur orta boy tepsiye göre açılır.Kenarları hafif  kıvrılır.Üzerine elmalı harç iyice yayılır.Ayırdığımız hamur parçası açılır,istenilen şekilde kesilir veya uzun şeritler kesilerek üzerine konur.170 dereceli fırında pembeleşinceye dek pişirilir,soğudumu pudra şekeri serpilir...
Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder