1 Eylül 2015 Salı

HURMA TATLISI (kalbura bastı)

Tarçınkokulumutfağım'ın bize vermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler
500 gr.tereyağı (Margarinde olur)
1 adet yumurta
1 kaşık yoğurt
2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
2 bardak iri dövülmuş ceviz

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
İnce bir dilim limonla 15 dakika kaynatın.Hurmalarda hafif ılıkken şerbetini verebilirsiniz.

Hazırlanışı
Katı yağı eritip soğutuyoruz,içine yumurta ve yoğurduda ekleyip,karıştırıyoruz.Azar azar da aldığı kadar un ve kabartma tozunu da ekleyip katıca bir hamur elde ediyoruz.Cevizi de katıp son bir yoğurduktan sonra! Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp,kalburda yada rendenin üzerinde şekil veriyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış alt üst statik ayarda (mümkünse fan yada turbo ayarına getirmeyin) eski usul daha bir güzel oluyor.Hafif kurabiye kıvamında kızarana kadar pişirin..
Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder